Pyszny krem makrelowy z pieczoną dynią
Krem, pasta kanapkowa, pyszne smarowidło. Lubię eksperymenty, więc połączyłam wędzoną rybę z delikatną, pieczoną dynią i wiecie co? Cudo wyszło, pasta jest bardzo lekka, aksamitna i rewelacyjna w smaku:)
Składniki:
1 duża wędzona makrela
5 łyżek musu z pieczonej dyni
sól, pieprz do smaku
ewentualnie posiekany koperek
Przygotowanie:
Obraną z ości rybę dokładnie rozgniatam widelcem, dodaję mus z dyni i mieszam dokładnie łyżką do momentu, aż masa będzie puszysta, gładka i delikatna. Doprawiam solą i pieprzem. Podaję jako pastę do kanapek, nadzienie do jajek czy do naleśników.
Przepis autorski.
Składniki:
1 duża wędzona makrela
5 łyżek musu z pieczonej dyni
sól, pieprz do smaku
ewentualnie posiekany koperek
Przygotowanie:
Obraną z ości rybę dokładnie rozgniatam widelcem, dodaję mus z dyni i mieszam dokładnie łyżką do momentu, aż masa będzie puszysta, gładka i delikatna. Doprawiam solą i pieprzem. Podaję jako pastę do kanapek, nadzienie do jajek czy do naleśników.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz