Sałatka z brukselką, boczkiem i dipem z dyni
Pyszna sałatka w kolorach jesieni, z soczystą brukselką, chrupiącymi pestkami i skwareczkami z boczku, podana z dyniowo-czosnkowym dipem. Zapraszam :)
Składniki:
kilka listków sałaty
5-6 ugotowanych brukselek
1 mała marchew
3 pomidorki koktajlowe
2 łyżki skwarek z wędzonego boczku
gałązka zielonej natki pietruszki
Dip:
1 łyżka musu z pieczonej dyni (przepis tutaj)
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
szczypta soli
szczypta cukru
czarny, świeżo mielony pieprz
Dodatkowo:
pestki dyni do posypania
Przygotowanie:
Mus z dyni mieszam dokładnie z oliwą, cukrem, solą i pieprzem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek.
Na talerzu układam składniki sałatki ( brukselki i pomidorki dzielę na pół, marchew ścieram na grubej tarce), wykładam dip, posypuję całość skwarkami i pestkami dyni.
Przepis autorski.
Składniki:
kilka listków sałaty
5-6 ugotowanych brukselek
1 mała marchew
3 pomidorki koktajlowe
2 łyżki skwarek z wędzonego boczku
gałązka zielonej natki pietruszki
Dip:
1 łyżka musu z pieczonej dyni (przepis tutaj)
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
szczypta soli
szczypta cukru
czarny, świeżo mielony pieprz
Dodatkowo:
pestki dyni do posypania
Przygotowanie:
Mus z dyni mieszam dokładnie z oliwą, cukrem, solą i pieprzem, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek.
Na talerzu układam składniki sałatki ( brukselki i pomidorki dzielę na pół, marchew ścieram na grubej tarce), wykładam dip, posypuję całość skwarkami i pestkami dyni.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz