Kapusta do świątecznego obiadu na 4 sposoby
Tradycyjny wielkanocny obiad to zazwyczaj żurek z białą kiełbasą, a także pieczone lub duszone mięso. Jako dodatek do mięs proponuję zatem kapustę - przygotowaną na różne sposoby. Mam nadzieję że wybierzecie spośród moich propozycji coś dla siebie :) Do pieczonej kaczki może zrobicie tę pyszną, czerwoną kapustę ze słodyczą żurawiny i miodu? Do białej kiełbasy - zasmażaną z cebulą i jabłkiem? A może włoską ?
Czerwona kapusta na ciepło, zasmażana z żurawiną i miodem
Zasmażana kapusta (kiszona) z cebulą i jabłkiem
Kapusta włoska- zasmażana
Zasmażana kiszona kapusta z owocami
Czerwona kapusta na ciepło, zasmażana z żurawiną i miodem
Zasmażana kapusta (kiszona) z cebulą i jabłkiem
Kapusta włoska- zasmażana
Zasmażana kiszona kapusta z owocami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz