Kieszonki z indyka z salami
Nie miałam dziś pomysłu na obiad, ale w sklepie ładnie wyglądały sznycle z indyka :) Przełożyłam je tradycyjnym salami i usmażyłam jak schabowe. Wyszło z tego bardzo pyszne danie :) Polecam.
Składniki:
4 sznycle z piersi indyka
4 duże plastry kiełbasy salami
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól, pieprz
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Przygotowanie:
Sznycle układam kolejno na folii spożywczej, przykrywam je drugim kawałkiem i delikatnie (płaską stroną) rozbijam lekko tłuczkiem. Oprószam je solą i pieprzem, smaruję odrobiną przeciśniętego przez praskę czosnku. Na każdym przygotowanym w ten sposób kawałku mięsa układam plaster salami, składam sznycel na pół, przyciskam dłonią. Tak powstałe kieszonki panieruję w jajku i bułce tartej i na patelni ze średnio rozgrzanym olejem smażę po 3 minuty z każdej strony. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierze. Podaję gorące.
Przepis autorski.
Składniki:
4 sznycle z piersi indyka
4 duże plastry kiełbasy salami
1 ząbek czosnku
1 jajko
sól, pieprz
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Przygotowanie:
Sznycle układam kolejno na folii spożywczej, przykrywam je drugim kawałkiem i delikatnie (płaską stroną) rozbijam lekko tłuczkiem. Oprószam je solą i pieprzem, smaruję odrobiną przeciśniętego przez praskę czosnku. Na każdym przygotowanym w ten sposób kawałku mięsa układam plaster salami, składam sznycel na pół, przyciskam dłonią. Tak powstałe kieszonki panieruję w jajku i bułce tartej i na patelni ze średnio rozgrzanym olejem smażę po 3 minuty z każdej strony. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierze. Podaję gorące.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz