Szukaj na blogu

Sałatka z makrelą, fasolką i kukurydzą

 Z ochotą wykorzystuję wędzoną rybę w sałatkach, bo nadaje im ona wyrazistości i charakteru. Wystarczy połączyć ją z delikatniejszymi w smaku warzywami i doprawić do smaku, by powstało pyszne jedzonko. Takie sałatki często przygotowuję wieczorem, zajmuje to kilka chwil, a mamy następnego dnia świetne  śniadanie.



Składniki:
1 duża puszka fasolki flażoletki
1 mała puszka kukurydzy
pół niewielkiej wędzonej makreli
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 cebula szalotka
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie:
W misce mieszam dokładnie odcedzone fasolę i kukurydzę. Bardzo dokładnie obieram makrelę z ości, przekładam do warzyw, dodaję drobno posiekany szczypiorek i cebulkę. wszystko mieszam z majonezem, a na końcu doprawiam solą i pieprzem.


Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger