Szukaj na blogu

Najlepsza pasta jajeczna

To moja ulubiona wersja pasty z jajek! Idealnie zbalansowany smak i świetna konsystencja, naprawdę ją uwielbiamy.


Składniki:

6 jajek, świeżo ugotowanych na twardo, najlepiej wiejskich

1-1,5 czubatej łyżki niezbyt ostrego majonezu

1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej

2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku

1 płaska łyżeczka curry

do smaku: sól i świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Jeszcze ciepłe jajka obieram i kroję w drobną kostkę, przekładam do miski.

Dodaję majonez, musztardę, curry i szczypiorek, dokładnie mieszam.

Na końcu doprawiam do smaku solą i pieprzem.



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger