Wytrawne serowe racuszki na białkach
Racuszki składają się tylko z trzech składników i są banalnie proste do przygotowania. Smakują super, podane na ciepło z ulubionym dipem będą idealną przekąską!
Składniki (12-15 sztuk):
3 białka
40 g tartej mozzarelli
80 g mąki pszennej
olej do smażenia
Przygotowanie:
Białka ubijam mikserem na bardzo sztywną pianę (przed ubijaniem warto dodać szczyptę soli).
Do sztywnej piany dodaję mąkę, najlepiej w 3 częsciach, każdorazowo mieszając do połączenia.
Dodaję startą mozzarellę, jeszcze raz mieszam.
Ciasto będzie gęste i lepiące
Rozgrzewam olej na patelni (ilość jak na placki ziemniaczane) i wykładam za pomocą dwóch łyżeczek malutkie racuszki.
Smażę je na złoto z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz