Szukaj na blogu

Wytrawne serowe racuszki na białkach

Racuszki składają się tylko z trzech składników i są banalnie proste do przygotowania. Smakują super, podane na ciepło  z ulubionym dipem będą idealną przekąską!


Składniki (12-15 sztuk):

3 białka

40 g tartej mozzarelli

80 g mąki pszennej

olej do smażenia

Przygotowanie:

Białka ubijam mikserem na bardzo sztywną pianę (przed ubijaniem warto dodać szczyptę soli).

Do sztywnej piany dodaję mąkę, najlepiej w 3 częsciach, każdorazowo mieszając do połączenia.

Dodaję startą mozzarellę, jeszcze  raz mieszam.

Ciasto będzie gęste i lepiące

Rozgrzewam olej na patelni (ilość jak na placki ziemniaczane) i wykładam za pomocą dwóch łyżeczek malutkie racuszki.

Smażę je na złoto z obu stron.



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger