Owsianka z pomarańczami, miodem akacjowym i migdałami
Powtarzały nam zawsze Mama, Babcia, wszystkie Ciocie i przyjaciółki rodziny że śniadanie to podstawa udanego dnia ? Powtarzały :)
To oczywiście racja, bo ten posiłek zapewnia energię na długie godziny. Jestem zdania, że oprócz tego by śniadanie było sycące warto zadbać by było także bardzo smaczne i po prostu ładne :)
Z owsianką z całą pewnością można pod tym względem poszaleć ! Nieograniczona praktycznie ilość dodatków pozwala codziennie wyczarować pyszny, kolorowy posiłek.
Bardzo mi w tym pomagają wspaniałe miody Suszka, czyli z gospodarstwa pszczelarskiego z dłuuugą tradycją, będące owocem pracy pracowitych pszczółek latających nad lasami, polami i łąkami Wielkopolski.
W sklepie firmy Suszka uśmiechają się do nas miody, jakie tylko sobie wymarzymy. Nie wierzycie? Zajrzyjcie TUTAJ. Serdecznie zapraszam i zachęcam do zakupów tego cudownego daru natury, jakim niewątpliwie jest miód.
W mojej owsiance wykorzystałam dziś miód akacjowy o przepięknym, słomkowym kolorze, szklisty i lejący, pachnący kwiatami i ciepłym czerwcowym dniem.
Ten dzień musi być udany :)
Składniki:
1 miarka płatków owsianych
2 miarki wody
dojrzała, słodka pomarańcza
miód akacjowy z firmy Suszka
migdały (ze skórką)
cynamon
Przygotowanie:
Płatki owsiane zalewam wodą, zagotowuję, zmniejszam ogień i gotuję jeszcze kilka minut do miękkości. Obraną pomarańczę kroję w plastry, układam kilka na dnie miseczki. Wykładam ugotowane płatki owsiane, posypuję je lekko cynamonem i posiekanymi migdałami, na górze układam kawałki pomarańczy. Całość polewam miodem akacjowym.
Przepis autorski.
To oczywiście racja, bo ten posiłek zapewnia energię na długie godziny. Jestem zdania, że oprócz tego by śniadanie było sycące warto zadbać by było także bardzo smaczne i po prostu ładne :)
Z owsianką z całą pewnością można pod tym względem poszaleć ! Nieograniczona praktycznie ilość dodatków pozwala codziennie wyczarować pyszny, kolorowy posiłek.
Bardzo mi w tym pomagają wspaniałe miody Suszka, czyli z gospodarstwa pszczelarskiego z dłuuugą tradycją, będące owocem pracy pracowitych pszczółek latających nad lasami, polami i łąkami Wielkopolski.
W sklepie firmy Suszka uśmiechają się do nas miody, jakie tylko sobie wymarzymy. Nie wierzycie? Zajrzyjcie TUTAJ. Serdecznie zapraszam i zachęcam do zakupów tego cudownego daru natury, jakim niewątpliwie jest miód.
W mojej owsiance wykorzystałam dziś miód akacjowy o przepięknym, słomkowym kolorze, szklisty i lejący, pachnący kwiatami i ciepłym czerwcowym dniem.
Ten dzień musi być udany :)
1 miarka płatków owsianych
2 miarki wody
dojrzała, słodka pomarańcza
miód akacjowy z firmy Suszka
migdały (ze skórką)
cynamon
Przygotowanie:
Płatki owsiane zalewam wodą, zagotowuję, zmniejszam ogień i gotuję jeszcze kilka minut do miękkości. Obraną pomarańczę kroję w plastry, układam kilka na dnie miseczki. Wykładam ugotowane płatki owsiane, posypuję je lekko cynamonem i posiekanymi migdałami, na górze układam kawałki pomarańczy. Całość polewam miodem akacjowym.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz