Szukaj na blogu

Owsianka z pomarańczami, miodem akacjowym i migdałami

   Powtarzały nam zawsze Mama, Babcia, wszystkie Ciocie i przyjaciółki rodziny że śniadanie to podstawa udanego dnia ? Powtarzały :)
 To oczywiście racja, bo ten posiłek zapewnia energię na długie godziny. Jestem zdania, że oprócz tego by śniadanie było sycące warto zadbać by było także bardzo smaczne i po prostu ładne :)
 Z owsianką z całą pewnością można pod tym względem poszaleć ! Nieograniczona praktycznie ilość dodatków pozwala codziennie wyczarować pyszny, kolorowy posiłek.
 Bardzo mi w tym pomagają wspaniałe miody Suszka, czyli z gospodarstwa pszczelarskiego z dłuuugą tradycją, będące owocem pracy pracowitych pszczółek latających nad lasami, polami i łąkami Wielkopolski.
 W sklepie firmy Suszka uśmiechają się do nas miody, jakie tylko sobie wymarzymy. Nie wierzycie? Zajrzyjcie TUTAJ. Serdecznie zapraszam i zachęcam do zakupów tego cudownego daru natury, jakim niewątpliwie jest miód.

 W mojej owsiance wykorzystałam dziś miód akacjowy o przepięknym, słomkowym kolorze, szklisty i lejący, pachnący kwiatami i ciepłym czerwcowym dniem.


 Ten dzień musi być udany :) 




 



Składniki:
1 miarka płatków owsianych
2 miarki wody
dojrzała, słodka pomarańcza
miód akacjowy z firmy Suszka
migdały (ze skórką)
cynamon
Przygotowanie:
 Płatki owsiane zalewam wodą, zagotowuję, zmniejszam ogień i gotuję jeszcze kilka minut do miękkości. Obraną pomarańczę kroję w plastry, układam kilka na dnie miseczki. Wykładam ugotowane płatki owsiane, posypuję je lekko cynamonem i posiekanymi migdałami, na górze układam kawałki pomarańczy. Całość polewam miodem akacjowym.
Przepis autorski.






Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger