Pasta jajeczna z papryką
Łatwy sposób na zdrowy i pyszny posiłek to z całą pewnością domowa pasta jajeczna. Dziś do mojej dodałam słodką, czerwoną paprykę i zioła, doprawiłam ją również musztardą, która przyjemnie zaostrzyła smak.
Składniki:
4 jajka
1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 mała czerwona, słodka papryka
1 łyżeczka posiekanych listków świeżej bazylii
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo i schładzam. Obrane siekam drobniutko, przekładam do miski, dodaję jogurt i musztardę. Widelcem rozgniatam posiekane jajka, by połączyć składniki. Paprykę oczyszczam z nasion i siekam jak najdrobniej, przekładam ją do jajek. Dodaję posiekane zioła, doprawiam pastę solą i pieprzem.
Przepis autorski.
Składniki:
4 jajka
1 płaska łyżeczka musztardy sarepskiej
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 mała czerwona, słodka papryka
1 łyżeczka posiekanych listków świeżej bazylii
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo i schładzam. Obrane siekam drobniutko, przekładam do miski, dodaję jogurt i musztardę. Widelcem rozgniatam posiekane jajka, by połączyć składniki. Paprykę oczyszczam z nasion i siekam jak najdrobniej, przekładam ją do jajek. Dodaję posiekane zioła, doprawiam pastę solą i pieprzem.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz