Mizeria z młodą marchewką
Oto mizeria w całkiem nowej odsłonie :) Są w niej oczywiście ogórki, ale drugim składnikiem jest marchewka. By była smaczna, marchewka musi być młoda, słodziutka i delikatna w smaku. Im cieniej się ją pokroi, tym surówka będzie smaczniejsza. Doprawiłam ją świeżą bazylią, koperkiem i melisą, użyłam również pysznego dressingu jogurtowego firmy Develey.
Składniki:
2 świeże ogórki
2 -3 młode marchewki
kilka listków świeżej bazylii i melisy
posiekany koperek
szczypta soli świeżo mielony czarny pieprz
dressing jogurtowy firmy Develey
Przygotowanie:
Obieram umyte warzywa, kroję je w plasterki - przy czym staram się, by plasterki marchewki były jak najcieńsze. Listki bazylii i melisy siekam w cienkie paseczki, drobno siekam koperek, wszystko przekładam do miski. Doprawiam do smaku odrobiną soli, pieprzem i dressingiem jogurtowym lub jogurtem. Podaję do mięs.
Przepis autorski.
Składniki:
2 świeże ogórki
2 -3 młode marchewki
kilka listków świeżej bazylii i melisy
posiekany koperek
szczypta soli świeżo mielony czarny pieprz
dressing jogurtowy firmy Develey
Przygotowanie:
Obieram umyte warzywa, kroję je w plasterki - przy czym staram się, by plasterki marchewki były jak najcieńsze. Listki bazylii i melisy siekam w cienkie paseczki, drobno siekam koperek, wszystko przekładam do miski. Doprawiam do smaku odrobiną soli, pieprzem i dressingiem jogurtowym lub jogurtem. Podaję do mięs.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz