Pasta kanapkowa z twarogiem, jajkiem i łososiem
Czasami, gdy z myślą o śniadaniu otwieram lodówkę, sama nie bardzo wiem, na co mam ochotę. W takie dni zazwyczaj przygotowuję jakąś pastę na kanapki, bo to zawsze sposób na coś pysznego. Aha - past nigdy nie kupuję, zawsze robię je sama, bo przecież wystarczy do tego kilka składników. Unikam niepotrzebnej chemii i mam gwarantowaną świeżość :)
Składniki:
50 g. twarogu półtłustego
2 jajka
ok. 100 g. wędzonego łososia
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
posiekany szczypiorek
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo, siekam drobno. Twaróg rozdrabniam widelcem, łososia kroję cieniutko. Wszystkie składniki przekładam do miski i dokładnie ucieram, by się połączyły, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz