Brzoskwinie z boczkiem i serem lazur
Tę przekąskę już dawno temu serwował mi mój Mąż - a ja ją Wam bardzo polecam. Moim zdaniem to świetna rzecz, banalnie prosta, cudowna w smaku, idealna na imprezy. Nie próbowaliście? To bardzo zachęcam :)
Składniki:
duża puszka brzoskwiń w zalewie
boczek wędzony w plastrach
ser lazur błękitny - u mnie 2 opakowania po 100 g
ok. 0,5 szklanki śmietanki 30%
chili w proszku - wg uznania
Przygotowanie:
Brzoskwinie wyjmuję z zalewy, odsączam na sicie. Układam połówki w naczyniu do zapiekania. Pokruszony ser mieszam ze śmietanką i chili (ilość wg uznania), wykładam masę na owoce. Na każdej połówce wykładam różyczkę ze zwiniętego plastra boczku. Piekę ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni C, przed końcem pieczenia można włączyć funkcję grilla. Podaję na gorąco.
Składniki:
duża puszka brzoskwiń w zalewie
boczek wędzony w plastrach
ser lazur błękitny - u mnie 2 opakowania po 100 g
ok. 0,5 szklanki śmietanki 30%
chili w proszku - wg uznania
Przygotowanie:
Brzoskwinie wyjmuję z zalewy, odsączam na sicie. Układam połówki w naczyniu do zapiekania. Pokruszony ser mieszam ze śmietanką i chili (ilość wg uznania), wykładam masę na owoce. Na każdej połówce wykładam różyczkę ze zwiniętego plastra boczku. Piekę ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni C, przed końcem pieczenia można włączyć funkcję grilla. Podaję na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz