Pasta z awokado i łososia
Lubię tego typu pasty, bo są lekkie i delikatne, a jednocześnie pełne smaku. Awokado to wspaniała baza, można je łączyć z różnymi dodatkami. Ktoś kto nie miał z nim do czynienia powinien pamiętać, że trzeba je skropić lekko sokiem z cytryny, co zapobiega ciemnieniu.
Składniki:
1 duże dojrzałe awokado
50 g. wędzonego łososia atlantyckiego
kilka kropli soku z cytryny
szczypta gałki muszkatołowej
drobna sól himalajska
świeżo zmielony czarny pieprz
Dodatkowo:
koperek
Przygotowanie:
Obrane awokado bez pestki przekładam do miski, spryskuję sokiem z cytryny i duszę widelcem na pastę. Dodaję pokrojonego w drobne kawałki łososia, szczyptę świeżo startej gałki muszkatołowej, odrobinę soli i czarnego pierzu, można też dodać do smaku troszkę posiekanego koperku. Dokładnie mieszam.
Przepis autorski.
Składniki:
1 duże dojrzałe awokado
50 g. wędzonego łososia atlantyckiego
kilka kropli soku z cytryny
szczypta gałki muszkatołowej
drobna sól himalajska
świeżo zmielony czarny pieprz
Dodatkowo:
koperek
Przygotowanie:
Obrane awokado bez pestki przekładam do miski, spryskuję sokiem z cytryny i duszę widelcem na pastę. Dodaję pokrojonego w drobne kawałki łososia, szczyptę świeżo startej gałki muszkatołowej, odrobinę soli i czarnego pierzu, można też dodać do smaku troszkę posiekanego koperku. Dokładnie mieszam.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz