Filet z kurczaka gotowany w ziołach
Gotowanie mięsa w folii spożywczej to wygodny sposób, jeśli dba się o linię. To lekkie i naprawdę pyszne danie, mięso jest soczyste i pełne smaku. Mojego kurczaka podałam z ryżem duszonym z cukinią, suszonymi pomidorami i zieloną pietruszką.
Składniki na 2 osoby:
2 pojedyncze, niewielkie filety z piersi kurczaka (180-200 g.)
1 płaska łyżeczka masła, rozpuszczonego
1/3 łyżeczki curry
1 płaska łyżeczka suszonego lubczyku
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
duża szczypta soli
Dodatkowo:
folia spożywcza
Przygotowanie:
Wszystkie przyprawy mieszam z rozpuszczonym masłem.
Składniki na 2 osoby:
2 pojedyncze, niewielkie filety z piersi kurczaka (180-200 g.)
1 płaska łyżeczka masła, rozpuszczonego
1/3 łyżeczki curry
1 płaska łyżeczka suszonego lubczyku
0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
duża szczypta soli
Dodatkowo:
folia spożywcza
Przygotowanie:
Wszystkie przyprawy mieszam z rozpuszczonym masłem.
Umyte i osuszone filety nacinam tworząc kieszonkę, i całość łącznie z wnętrzem nacieram przyrządzoną pastą.
Każdy filet dokładnie i szczelnie zawijam w folię spożywczą, po czym wrzucam do gotującej się wody - gotuję ok. 20-25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz