Sałatka z wędzonym twarogiem i czerwoną papryką
Sałatka o wyrazistym smaku, doskonała na lekką przekąskę. Nasza lekka kolacja, dodatkowo z pieczywem żytnim. Pycha!
Składniki:
100 g. wędzonego twarogu
0,5 niewielkiej czerwonej papryki
kiełki lucerny lub inne
posiekany szczypiorek
1 łyżka jogurtu naturalnego
świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Paprykę i twaróg kroję w niewielką kostkę, przekładam do miski. Dodaję posiekany szczypiorek, kiełki i jogurt. Oprószam pieprzem, lekko mieszam. Sałatki nie trzeba solić ze względu na słony twaróg.
100 g. wędzonego twarogu
0,5 niewielkiej czerwonej papryki
kiełki lucerny lub inne
posiekany szczypiorek
1 łyżka jogurtu naturalnego
świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Paprykę i twaróg kroję w niewielką kostkę, przekładam do miski. Dodaję posiekany szczypiorek, kiełki i jogurt. Oprószam pieprzem, lekko mieszam. Sałatki nie trzeba solić ze względu na słony twaróg.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz