Pasta kanapkowa z wędzonego łososia i ogórka
Zapraszam dziś na doskonałą pastę do kanapek i tostów, idealną na przystawkę czy po prostu na lekką przekąskę. Smak łososia jest złagodzony zielonym, słodkim ogórkiem, do tego odrobina cebulki - świetne połączenie!
Składniki:
100 g. wędzonego łososia atlantyckiego
2 małe ogórki gruntowe
1/2 cebulki szalotki
1 łyżeczka majonezu
1/4 łyżeczki soli
czarny, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
Dokładnie myję ogórki i ścieram je razem ze skórką na grubej tarce do miseczki. Posypuję je solą, odstawiam na 5 minut, po czym odciskam powstały sok. Łososia siekam w drobną kosteczkę, przekładam do odciśniętych ogórków, cebulkę ścieram na drobnej tarce, dodaję do miski, doprawiam majonezem i pieprzem. Podaję z białym pieczywem.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz