Szukaj na blogu

Roladki z grillowanej cukinii i koziego serka - trochę Piekła, trochę Nieba

Nie muszę stać się Kopciuszkiem, choć zostałam zasypana ziarenkami :)
Nie muszę, bo te ziarenka- w przeciwieństwie do tych z bajki - wprost powinny pozostać pomieszane :)
Nie muszę także tego robić, czyli mieszać, bo zrobił to doskonale sklep Ziarenkowo.
Dzięki współpracy z tym niezwykłym miejscem, gdzie znajdziecie skrzętnie połączone w idealne składy (niczym w mistrzowską drużynę) przeróżne ziarenka, mogę z prostych składników tworzyć niezwykłe potrawy. Dziś wykorzystałam pikantne ziarenka Piekło-Niebo: masa z serka z tą przyprawą nabrała charrrrakteru ;)

Zajrzyjcie do Ziarenkowa, choć na własne ryzyko, bo możecie tam zostać na długo !









Składniki:

1 średnia cukinia
100 g. twarogowego serka koziego
3 łyżki prażonych  ziarenek Piekło-Niebo ze sklepu Ziarenkowo + 1 łyżka do posypania
1 łyżka oliwy
szczypta soli
bazylia drobnolistna do posypania
Przygotowanie:
 Umytą cukinię ostrym nożem kroję wzdłuż na plastry szerokości 0,5 cm, układam je na rozgrzanej z łyżką oliwy patelni grillowej, oprószam solą i z obu stron rumienię. Odkładam na chwilę do odsączenia na papier.
Serek mieszam dokładnie z ziarenkami Piekło-Niebo z Ziarenkowa , tak powstałą pastą smaruję cienko każdy plaster cukinii i delikatnie je zwijam w roladki. Ustawiam pionowo i posypuję dodatkowo z góry bazylią i ziarenkami. Podaję jako przekąskę na podwieczorek lub lekką kolację.
Przepis autorski.















Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger