Kotlety brokułowo-jajeczne
Delikatne w smaku kotlety z jajka i brokuła można podać z różnymi sosami, np. chrzanowym czy pieczarkowym. W takiej postaci, z ziemniakami i surówką, to będzie sycący, pyszny i naprawdę tani obiad.
Robicie czasami takie kotlety ?
Składniki na 7-8 sztuk:
1 duży, ugotowany brokuł
3 jajka ugotowane na twardo
2 surowe jajka
5 łyżek bułki tartej + trochę do panierowania
1 łyżeczka mieszanki ziół prowansalskich
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Przygotowanie:
Jajka na twardo i ugotowany brokuł siekam drobno, przekładam do miski. Dodaję zioła prowansalskie, surowe jajka i bułkę tartą - mieszam dokładnie, doprawiam do smaku sola, pieprzem. Z masy formuję dość duże kotlety, panieruję je w bułce tartej. Smażę na średnio rozgrzanym oleju, przewracając 2-3 razy.
Przepis autorski.
Robicie czasami takie kotlety ?
Składniki na 7-8 sztuk:
1 duży, ugotowany brokuł
3 jajka ugotowane na twardo
2 surowe jajka
5 łyżek bułki tartej + trochę do panierowania
1 łyżeczka mieszanki ziół prowansalskich
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Przygotowanie:
Jajka na twardo i ugotowany brokuł siekam drobno, przekładam do miski. Dodaję zioła prowansalskie, surowe jajka i bułkę tartą - mieszam dokładnie, doprawiam do smaku sola, pieprzem. Z masy formuję dość duże kotlety, panieruję je w bułce tartej. Smażę na średnio rozgrzanym oleju, przewracając 2-3 razy.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz