Sałatka z szynką, serem i pomidorem
Składniki:
po 1 średnim pomidorze na osobę
na każdy pomidor:
1-2 plastry szynki lub innej wędliny (u mnie pieczony schab)
1-2 plastry żółtego sera
ok. 1 cm. posiekanej białej części pora
posiekana natka zielonej pietruszki (ilość wg uznania)
1 łyżeczka majonezu
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Szynkę i ser kroję w drobną kostkę, pora siekam bardzo drobno. Wszystko przekładam do miski. Ostrym nożem skrajam górę pomidora, a środek wydrążam, odsączam nadmiar soku. Miąższ pomidora siekam, dodaję do pozostałych składników razem z natką pietruszki, doprawiam całośc do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniam wydrążone pomidory.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz