Sałatka z kiszonych ogórków i czerwonej cebulki
Tę sałatkę zrobiłam dziś trochę z tego powodu tego, by pozbywać się zimowych zapasów, których mam jeszcze dużo. Świeży smak zapewniają jej spora ilość zielonej pietruszki i czerwonej cebuli, a smakuje wyśmienicie do smażonych i pieczonych mięs.
Składniki:
3-4 kiszone ogórki
2 średnie czerwone cebule
2 łyżki posiekanej natki zielonej pietruszki
1-2 łyżki majonezu/lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ogórki kroję w półplasterki (ewentualnie obieram, jeśli skórka jest twarda), cebule siekam w drobną kostkę. Mieszam w miseczce, dodaję posiekaną natkę pietruszki i majonez. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Składniki:
3-4 kiszone ogórki
2 średnie czerwone cebule
2 łyżki posiekanej natki zielonej pietruszki
1-2 łyżki majonezu/lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Ogórki kroję w półplasterki (ewentualnie obieram, jeśli skórka jest twarda), cebule siekam w drobną kostkę. Mieszam w miseczce, dodaję posiekaną natkę pietruszki i majonez. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz