Kieszonki z kurczaka nadziewane rukolą i pomidorami (pieczone)
Dziś przygotowałam na obiad coś niezwykle lekkiego, ale jednocześnie pełnego smaku. Filety z kurczaka nadziałam suszonymi pomidorami i lekko orzechową w smaku rukolą. Przed pieczeniem marynowały się przez pół godziny w mieszance ziół. Bardzo polecam taki sposób na kurczaka!
po 1 pojedynczym filecie z kurczaka na osobę
na każdy filet:
1 łyżka majonezu
4-6 kawałków suszonych pomidorów w oleju
garść świeżej rukoli
Dodatkowo:
sól, pieprz, suszony majeranek. suszony lubczyk, suszone oregano
papier lub folia aluminiowa
Przygotowanie:
Z fileta odkrajam polędwiczki (odkładam je do innej potrawy) i nacinam go wzdłuż w 2 miejscach, tworząc długie kieszonki.
Całe mięso lekko oprószam mieszaniną soli, pieprzu i ziół (również w rozcięciach).
Kieszonki smaruję majonezem i do każdej wkładam po kilka liści rukoli i po 2-3 kawałki pomidora.
Tak przygotowane kawałki mięsa układam pojedynczo na papierze (lub folii aluminiowej) i dość ściśle zawijam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz