Sałatka z czerwoną fasolą i ziemniakami
Mam dziś dla Ciebie pomysł na bardzo prostą sałatkę, która zaskoczy Cię delikatnym smakiem. Połączenie warzyw i winogron daje wspaniały efekt!
Składniki:
2 wcześniej ugotowane w całości ziemniaki
puszka czerwonej fasoli
8-10 małych zielonych winogron bez pestek
pół czerwonej papryki
2 płaskie łyżki majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
pół łyżeczki musztardy miodowej
posiekany koperek
do smaku: sól i pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki (obrane, jeśli były gotowane w mundurkach) kroję w małą kostkę i przekładam do dużej miski.
Odcedzam dokładnie na sicie fasolę, winogrona kroję na połówki, paprykę kroję w niewielką kostkę, i wszystko przekładam do ziemniaków.
Dokładnie mieszam zawartość miski.
Majonez mieszam dokładnie z jogurtem i musztardą, dodaję sól i pieprz do smaku.
Przekładam do sałatki, mieszam.
Na końcu dodaję posiekany koperek wg uznania.
Sałatka smakuje najlepiej schłodzona, po godzinie lub dwóch spędzonych w lodówce.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz