Szukaj na blogu

Sałatka z czerwoną fasolą i ziemniakami

Mam dziś dla Ciebie pomysł na bardzo prostą sałatkę, która zaskoczy Cię delikatnym smakiem. Połączenie warzyw i winogron daje wspaniały efekt!



Składniki:

2 wcześniej ugotowane w całości ziemniaki

puszka czerwonej fasoli

8-10 małych zielonych winogron bez pestek

pół czerwonej papryki 

2 płaskie łyżki majonezu

1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego

pół łyżeczki musztardy miodowej

posiekany koperek

do smaku: sól i pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki (obrane, jeśli były gotowane w mundurkach) kroję w małą kostkę i przekładam do dużej miski.

Odcedzam dokładnie na sicie fasolę, winogrona kroję na połówki, paprykę kroję w niewielką kostkę, i wszystko przekładam do ziemniaków.

Dokładnie mieszam zawartość miski.

Majonez mieszam dokładnie z jogurtem i musztardą, dodaję sól i pieprz do smaku.

Przekładam do sałatki, mieszam.

Na końcu dodaję posiekany koperek wg uznania. 

Sałatka smakuje najlepiej schłodzona, po godzinie lub dwóch spędzonych w lodówce.


Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger