Szukaj na blogu

Pasta fasolowa z tuńczykiem

Zapraszam na śniadanie - dziś na kanapkach będzie bardzo smaczna pasta z białej fasoli i tuńczyka, z czerwoną cebulką, oliwą i czosnkiem. Częstujcie się!


Składniki:
0,5 szklanki ugotowanej białej fasoli (może być z puszki)
mała puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżeczka oliwy
1 mała czerwona cebula
1 mały ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku
ewentualnie 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Do miski wrzucam fasolę i tuńczyka, ucieram łyżką na pastę (można użyć blendera), dodaję posiekane drobniutko cebulę i czosnek. 
Jeśli masa jest za gęsta, dodaję odrobinę jogurtu lub 2-3 łyżki mleka.
Doprawiam do smaku oliwą, solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger