Pasta fasolowa z tuńczykiem
Zapraszam na śniadanie - dziś na kanapkach będzie bardzo smaczna pasta z białej fasoli i tuńczyka, z czerwoną cebulką, oliwą i czosnkiem. Częstujcie się!
0,5 szklanki ugotowanej białej fasoli (może być z puszki)
mała puszka tuńczyka w sosie własnym
1 łyżeczka oliwy
1 mała czerwona cebula
1 mały ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku
ewentualnie 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Do miski wrzucam fasolę i tuńczyka, ucieram łyżką na pastę (można użyć blendera), dodaję posiekane drobniutko cebulę i czosnek.
Jeśli masa jest za gęsta, dodaję odrobinę jogurtu lub 2-3 łyżki mleka.
Doprawiam do smaku oliwą, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz