Pasta jajeczna z chrzanem i rukolą
Lubię pasty kanapkowe- zwłaszcza na śniadanie. Dziś chcę Wam pokazać kolejny rodzaj pasty jajecznej, przygotowanej z chrzanem, rukolą i chrupiącymi ziarenkami słonecznika, siemienia lnianego i sezamu. Użyłam mieszanki "Słoneczne Pola" ze sklepu Ziarenkowo, który jak zawsze bardzo Wam polecam.
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
garść świeżej rukoli
1 płaska łyżeczka chrzanu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka ziarenek "Słoneczne Pola" ze sklepu Ziarenkowo
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka i rukolę siekam drobniutko, przekładam do miseczki, dodaję jogurt i chrzan. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam dokładnie. Dodaję ziarenka, mieszam i podaję na ciemnym chlebie.
Przepis autorski.
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
garść świeżej rukoli
1 płaska łyżeczka chrzanu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka ziarenek "Słoneczne Pola" ze sklepu Ziarenkowo
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka i rukolę siekam drobniutko, przekładam do miseczki, dodaję jogurt i chrzan. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam dokładnie. Dodaję ziarenka, mieszam i podaję na ciemnym chlebie.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz