Szukaj na blogu

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

  Pasta konsystencją przypomina masło. Poza smarowidłem do chleba doskonale sprawdzi się jako nadzienie do ugotowanych jajek, można nią wypełnić wytrawne ptysie bądź przygotować mini-kanapeczki z krakersami. O jej kolorze i smaku decyduje rodzaj użytego sera (ja użyłam łagodnej goudy) i ilość szczypiorku. 


Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
0,5 pęczka szczypiorku
2 łyżki startego na drobnej tarce żółtego sera
1 łyżka jogurtu naturalnego (może być majonez)
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
 Jajka blenduję z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem na gładką masę. Dodaję starty ser, doprawiam solą i pieprzem.
Przepis autorski.



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger