Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Pasta konsystencją przypomina masło. Poza smarowidłem do chleba doskonale sprawdzi się jako nadzienie do ugotowanych jajek, można nią wypełnić wytrawne ptysie bądź przygotować mini-kanapeczki z krakersami. O jej kolorze i smaku decyduje rodzaj użytego sera (ja użyłam łagodnej goudy) i ilość szczypiorku.
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
0,5 pęczka szczypiorku
2 łyżki startego na drobnej tarce żółtego sera
1 łyżka jogurtu naturalnego (może być majonez)
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka blenduję z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem na gładką masę. Dodaję starty ser, doprawiam solą i pieprzem.
Przepis autorski.
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
0,5 pęczka szczypiorku
2 łyżki startego na drobnej tarce żółtego sera
1 łyżka jogurtu naturalnego (może być majonez)
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Jajka blenduję z jogurtem i posiekanym szczypiorkiem na gładką masę. Dodaję starty ser, doprawiam solą i pieprzem.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz