Słoneczna pasta z jajka i dyni
Mus z dyni wykorzystuję do wielu potraw, ale jeszcze nie używałam go do pasty z jajkiem. Dynia dodaje pięknego koloru, co widać choćby w innej paście śniadaniowej, którą robiłam jakiś czas temu - w pysznym kremie makrelowym.
Do smaku dziś dodałam gałkę muszkatołową, ale będzie też świetnie pasował czosnek, albo ulubione zioła.
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki musu z pieczonej dyni
gałka muszkatołowa do smaku (najlepiej świeżo starta)
sól
Przygotowanie:
Drobniutko siekam jajka, przekładam je do miski, dodaję mus z dyni i dokładnie mieszam. Ścieram trochę gałki do smaku, doprawiam solą. Podaję do kanapek.
Przepis autorski.
Do smaku dziś dodałam gałkę muszkatołową, ale będzie też świetnie pasował czosnek, albo ulubione zioła.
Składniki:
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki musu z pieczonej dyni
gałka muszkatołowa do smaku (najlepiej świeżo starta)
sól
Przygotowanie:
Drobniutko siekam jajka, przekładam je do miski, dodaję mus z dyni i dokładnie mieszam. Ścieram trochę gałki do smaku, doprawiam solą. Podaję do kanapek.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz