Szukaj na blogu

Kotlety z jajek z pieczarkami

  Kotlety z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem pieczarek są bardzo lekkie i delikatne w smaku, bardzo je polecam, zwłaszcza jeśli ktoś jeszcze ich nie próbował. To obiad zdecydowanie z tych tańszych; można je podać z ziemniakami, z sosem pieczarkowym lub musztardowym czy chrzanowym.






Składniki (9-10 sztuk):
6 jajek ugotowanych na twardo
1 surowe jajko
2 łyżki mąki pszennej
0,3 kg pieczarek
1 średnia cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
0,5 łyżeczki curry
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Przygotowanie: 
 Umyte pieczarki siekam drobno, smażę na niewielkiej ilości oleju do odparowania wody, przekładam do miski. cebulę także drobno siekam, smażę aż się zeszkli, przekładam do miski, dodaję posiekane jajka, natkę pietruszki, mąkę, surowe jajko, curry i przyprawy - mieszam , sprawdzam smak. Formuję kotlety, panieruję je delikatnie w bułce tartej, smażę na średnio rozgrzanej patelni. Po usmażeniu przekładam na chwilę do odsączenia na papier.
Przepis autorski.





Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger