Omlet z płatkami orkiszowymi i szczypiorkiem
Omlet z płatkami orkiszowymi to bardzo energetyczne śniadanie. W tym wypadku nie jest on puszysty, raczej dość zbity, może nawet spełniać rolę pieczywa. Konsystencja zmieni się w zależności od ilości dodanego sera.
Użyłam płatków orkiszowych bio firmy Fresano - po nie i po więcej zdrowych smakołyków zapraszam Was do sklepu.
Składniki na 1 osobę:
1 jajko
3 pełne łyżki płatków orkiszowych bio firmy Fresano
1 łyżka mąki orkiszowej
1 łyżka posiekanego szczypiorku
2 łyżki startego żółtego sera
sól, pieprz do smaku
0,5 łyżeczki oliwy do smażenia
Przygotowanie:
Jajko mieszam z mąką orkiszową, płatkami orkiszowymi, serem i szczypiorkiem, doprawiam lekko solą i pieprzem. Rozgrzewam oliwę na patelni (średnica 10 cm), wykładam masę i smażę na średnim ogniu z obu stron po 3-4 minuty.
Przepis autorski.
Użyłam płatków orkiszowych bio firmy Fresano - po nie i po więcej zdrowych smakołyków zapraszam Was do sklepu.
Składniki na 1 osobę:
1 jajko
3 pełne łyżki płatków orkiszowych bio firmy Fresano
1 łyżka mąki orkiszowej
1 łyżka posiekanego szczypiorku
2 łyżki startego żółtego sera
sól, pieprz do smaku
0,5 łyżeczki oliwy do smażenia
Przygotowanie:
Jajko mieszam z mąką orkiszową, płatkami orkiszowymi, serem i szczypiorkiem, doprawiam lekko solą i pieprzem. Rozgrzewam oliwę na patelni (średnica 10 cm), wykładam masę i smażę na średnim ogniu z obu stron po 3-4 minuty.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz