Szukaj na blogu

Jajka z pikantnym farszem (z salami i musztardą francuską)

  Takie jajka faszerowane dość pikantną pastą z musztardą francuską, ogórkiem i salami świetnie się sprawdzą jako przekąska, mogą być również jednym z elementów Wielkanocnego śniadania. 


                 

Składniki:
6 jajek
2 płaskie łyżeczki musztardy francuskiej
1 średni ogórek konserwowy
12-15 plasterków salami 
1-2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżeczki majonezu
pieprz do smaku
suszone płatki chili
sałata do przybrania
Przygotowanie:
 Jajka gotuję na twardo, po ostudzeniu ostrożnie je obieram i przekrajam na pół. Delikatnie wyjmuję żółtka i przekładam je do miski. Dodaję drobniutko posiekane: salami, szczypiorek i ogórek (ze skórką), doprawiam musztardą, majonezem i pieprzem. Mieszam, by powstała jednolita masa. Wypełniam masą połówki jajek, układam je na talerzu wyłożonym sałatą, oprószam płatkami chili.
Przepis autorski.


                   



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger