Konkurs na sałatkę fit z Develey - wyniki :)
Bardzo dziękuję Wszystkim za zgłoszenia, które nadesłaliście - obiecałam co prawda ogłosić Zwycięzców wczoraj, ale nie zdążyłam - więc tym bardziej spieszę zrobić to dziś.
Pierwsze miejsce i 70 pkt w Ostrej Promocji otrzymuje Agnieszka Kluczyńska za:
Sałatkę z zawijanym w bekon kozim serem, wędzonymi ostrymi papryczkami i orzechami pecan :
Jak dla mnie - rewelacja :)
Składniki:
Miks sałaty z botwinką
Rolada z sera koziego
Boczek wędzony w plastrach
Musztarda Francuska Develey
Rzodkiewka
Kilka wędzonych pikantnych papryczek
Oliwa z oliwek
Sól i pieprz
Przygotowanie:
Z rolady wykrawamy okrągłe 2 cm plastry, smarujemy je musztardą i owijamy w boczek.
W miseczce mieszamy 2 łyżki musztardy, 3 łyżki oliwy, sól i pieprz tworząc dresing.
Rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej owinięty w boczek ser. W tym czasie na talerzu układamy sałatę z botwinką, pokrojoną w plastry rzodkiewkę. Polewamy dresingiem.
Na górze kładziemy zrumienione roladki posmarowane musztardą. Dekorujemy wędzonymi papryczkami i orzechami pecan.
Smacznego !
Idealnie w sałacie sprawdza się również akcent owocowy. Figi, śliwki, gruszki lub morele karmelizowane w miodzie. Połączenie wyrazistego smaku koziego sera, intensywnej musztardy ze słodyczą miodu i chrupką konsystencją orzechów idealnie się uzupełniają !
Drugie miejsce i 50 pkt w Ostrej Promocji otrzymuje Beata Piękoś za:
Sałatkę wiosenną z boczkiem:
(Lubię wszystko, co znajduje się w tej sałatce, a ten dressing winegret firmy Develey wprost ubóstwiam :)
Sałatka wiosenna z boczkiem
SKŁADNIKI:
połówka młodziutkiej kapusty (ew, kap. pekińska), pomidor, ogórek, papryka, jajko ugotowane na twardo, cebula, boczek, tosty, Develey dressing winegret 3 łyżki.
Kapustę kroimy w miarę drobno, paprykę w kostkę, cebulę w pióra, pomidor i jajko w ósemki, boczek kroimy w małe plasterki i podsmażamy na patelni, całość na talerzu układamy wg. własnej inwencji, polewamy dressingiem z Firmy Develey i dokładamy tostowe żagle.
Smacznego :)
Trzecie miejsce i 30 pkt w Ostrej Promocji otrzymuje Hanna Rostkowska za:
Sałatkę z pieczonych warzyw i cieciorki z sosem musztardowym
Cieciorkę kocham i basta :)
składniki na 2 porcje:
- 1 cukinia
- 1 czerwona papryka
- 6 dużych, zielonych oliwek
- 1 pomidor
- 4 łyżki ugotowanej ciecierzycy
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- łyżeczka musztardy Develey
- sól, pieprz, suszona bazylia
- olej
Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Usmażyć na lekko natłuszczonej patelni grillowej, przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Wystudzić. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Paprykę umyć, posmarować olejem, piec ok. 40 minut w 180 *C. Upieczoną paprykę zawinąć w foliowy woreczek, odłożyć na kilka minut, następnie paprykę obrać. Oliwki pokroić w plasterki. Wystudzoną paprykę pokroić w paski. Jogurt wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Warzywa wymieszać z ciecierzycą, polać sosem.
SKŁADNIKI:
połówka młodziutkiej kapusty (ew, kap. pekińska), pomidor, ogórek, papryka, jajko ugotowane na twardo, cebula, boczek, tosty, Develey dressing winegret 3 łyżki.
Smacznego :)
Wyróżnienia i po 25 pkt w Ostrej Promocji otrzymują :
1. Bogusia za:
Sałatkę warzywną z ciecierzycą :
Bez zmian - dalej kocham ciecierzycę :)
Składniki: (6-7 osób)
1 mała główka sałaty lodowej
1 papryka
400g pomidorków cherry
ok. 20 sztuk czarnych oliwek
1 puszka ciecierzycy
1/2 puszki kukurydzy
1 garść kiełków rzodkiewki
dressing:
3 łyżki oliwy
1,5 łyżki octu balsamicznego
suszone pomidory z czosnkiem w proszku
sól
Sałatę, paprykę i pomidorki umyć i osuszyć, sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidorki pokroić w ćwiartki, a paprykę w kosteczkę.
Do dużej miski wrzucić przygotowane warzywa, odcedzone z zalewy ciecierzycę (lub ugotowaną) i kukurydzę. Oliwki pokroić na pół. Wymieszać wszystkie składniki.
W małym zamykanym słoiczku dokładnie połączyć oliwę z octem i przyprawami, wstrząsając. Tuż przed podaniem doprawić sosem sałatkę. Na wierzch położyć trochę kiełków.
Smacznego :)
2. Genowefa Hajduk za:
Sałatkę z makaronem
Takie proste musi być smaczne !
Składniki:
ugotowany makaron rurki (1 szklanka)
ugotowany makaron rurki (1 szklanka)
5 plasterków szynki,
cebulka dymka, szczypiorek,
duża marchewka,
natka pietruszki,
całości dopełni sos czosnkowo-ziołowy z firmy Develey.
Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, szczypiorek, pietruszkę i cebulę posiekać, wszystkie składniki wymieszać, dodać sos czosnkowo-ziołowy wg. uznania, u mnie ok. 3 łyżki, na koniec posypać resztą szczypiorku.
Serdecznie gratuluję Zwyciężczyniom - odezwę się do każdej z Was , Drogie Panie, w ciągu 2 dni w mailu i napiszę, co zrobić, żebyście odebrały swoje punkty :)
Pozdrawiam i zapraszam w przyszłości na kolejne konkursy
Monika Matysiak
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz