Surówka z rukolą i pomidorami
Obiad mi nie smakuje tak jak powinien, jeśli (o ile rzecz jasna obiad nie jest na słodko) do dania głównego nie ma surówki lub jakichkolwiek warzyw. Gdy brakuje czasu zdarza mi się posłużyć małą kuchenną pomocą, sprawdzoną i lubianą - dlatego mogę Wam z serca co nieco polecić :) Takim pomocnikiem jest dressing Winegret firmy Develey, na bazie octu winnego, idealnie kwaśny, idealnie słodki, idealnie doprawiony - wystarczy tylko polać nim przygotowane warzywa, by stworzyć w 5 minut cudowną surówkę czy sałatkę. Polecam, warto mieć zapas w lodówce :)
Surówkę stworzyłam w kilka minut - wystarczy porwać i pokroić na kawałki umyte wcześniej sałaty i warzywa.
Składniki:
pół sałaty lodowej
2 duże garście rukoli
2 pomidory
kilka gałązek koperku
dressing Winegret firmy Develey
Przygotowanie:
Myję i osuszam pomidory, koper, rukolę i sałatę lodową. Pomidory kroję w niewielkie kawałki. Sałatę lodową rwę w palcach, podobnie jak rukolę. Wrzucam wszystko do miski i doprawiam kilkoma łyżkami dressingu Winegret. Przed podaniem dodaję porwane w kawałki gałązki koperku.
Surówkę stworzyłam w kilka minut - wystarczy porwać i pokroić na kawałki umyte wcześniej sałaty i warzywa.
Składniki:
pół sałaty lodowej
2 duże garście rukoli
2 pomidory
kilka gałązek koperku
dressing Winegret firmy Develey
Przygotowanie:
Myję i osuszam pomidory, koper, rukolę i sałatę lodową. Pomidory kroję w niewielkie kawałki. Sałatę lodową rwę w palcach, podobnie jak rukolę. Wrzucam wszystko do miski i doprawiam kilkoma łyżkami dressingu Winegret. Przed podaniem dodaję porwane w kawałki gałązki koperku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz