Rzodkiew zapiekana z ryżem, groszkiem i marchewką
Popatrzcie, przecież ta rzodkiew wygląda prawie jak przegrzebki :)
Wyśmienite danie bezmięsne - jest pyszne :) Wydawać by się mogło że rzodkiew będzie ostra w smaku i całość dania pewnie w związku z tym - oj nie, wprost przeciwnie, nabrała słodyczy i delikatności. Serdecznie polecam- spróbujcie.
Jako farsz wykorzystałam rewelacyjną mieszankę ryżu z groszkiem i marchewką firmy SYS - zawsze, niezmiennie i z zachwytem Wam te produkty polecam.
Składniki na 2 osoby:
1 duża biała rzodkiew
1 woreczek ryżu z groszkiem i marchewką firmy SYS
2 łyżki masła
kilka kawałków ulubionego sera pleśniowego
odrobina oliwy
ulubione świeże zioła: tymianek, oregano, zielona pietruszka
Przygotowanie:
Umytą rzodkiew (nie obieram jej) kroję w ok. 4-5 cm kawałki, każdy wydrążam łyżeczką, pozostawiając dno. Opakowanie ryżu z groszkiem i marchewką gotuję wg przepisu, pod koniec gotowania dodaję łyżkę masła, doprawiam solą. Wypełniam ugotowanym ryżem miseczki z rzodkwi, przykrywam plasterkiem sera, układam w natłuszczonym oliwą naczyniu, posypuję ziołami. Piekę ok. 40-45 minut pod przykryciem. Podaję na gorąco.
Przepis autorski.
Wyśmienite danie bezmięsne - jest pyszne :) Wydawać by się mogło że rzodkiew będzie ostra w smaku i całość dania pewnie w związku z tym - oj nie, wprost przeciwnie, nabrała słodyczy i delikatności. Serdecznie polecam- spróbujcie.
Jako farsz wykorzystałam rewelacyjną mieszankę ryżu z groszkiem i marchewką firmy SYS - zawsze, niezmiennie i z zachwytem Wam te produkty polecam.
1 duża biała rzodkiew
1 woreczek ryżu z groszkiem i marchewką firmy SYS
2 łyżki masła
kilka kawałków ulubionego sera pleśniowego
odrobina oliwy
ulubione świeże zioła: tymianek, oregano, zielona pietruszka
Przygotowanie:
Umytą rzodkiew (nie obieram jej) kroję w ok. 4-5 cm kawałki, każdy wydrążam łyżeczką, pozostawiając dno. Opakowanie ryżu z groszkiem i marchewką gotuję wg przepisu, pod koniec gotowania dodaję łyżkę masła, doprawiam solą. Wypełniam ugotowanym ryżem miseczki z rzodkwi, przykrywam plasterkiem sera, układam w natłuszczonym oliwą naczyniu, posypuję ziołami. Piekę ok. 40-45 minut pod przykryciem. Podaję na gorąco.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz