Krewetki z masłem, czosnkiem i pietruszką
Chyba najprostszy na świecie sposób na pyszne krewetki - kilka składników zaledwie, a smak... ech, wspaniały :) Zjedliśmy je z kapustą pekińską duszoną z sosem sojowym.
Składniki:
200 g. białych krewetek (kupiłam oczyszczone, mrożone)
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
sól
Przygotowanie:
Krewetki po rozmrożeniu na chwilę przekładam na talerz wyłożony papierem, by je osuszyć. Na patelni rozgrzewam masło, dokładam posiekany drobno czosnek i smażę go przez pół minuty. Dodaję krewetki i lekko potrząsając patelnią smażę je do 5 minut, starając się je przewracać w trakcie. Następnie dodaję posiekaną natkę pietruszki, skrapiam je sokiem z cytryny i jeszcze chwilę smażę. Na koniec oprószam solą. Podaję z bagietką.
Składniki:
200 g. białych krewetek (kupiłam oczyszczone, mrożone)
2 łyżki masła
3 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
sól
Przygotowanie:
Krewetki po rozmrożeniu na chwilę przekładam na talerz wyłożony papierem, by je osuszyć. Na patelni rozgrzewam masło, dokładam posiekany drobno czosnek i smażę go przez pół minuty. Dodaję krewetki i lekko potrząsając patelnią smażę je do 5 minut, starając się je przewracać w trakcie. Następnie dodaję posiekaną natkę pietruszki, skrapiam je sokiem z cytryny i jeszcze chwilę smażę. Na koniec oprószam solą. Podaję z bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz