Sałatka z pomidorów i czerwonej cebuli z koperkiem i oliwą
Kto teraz, w pełni sezonu nie lubi jeść pomidorów ? Co innego zimą - wtedy mnie nie namówicie ;) Jednak teraz są soczyste, słodkie, pyszne i tak naprawdę można je jeść do woli. Mają masę zalet, dodają nam witamin i urody. Nie trzeba im nic poza odrobiną ziół, soli, pieprzu i dobrą oliwą.
Składniki:
1 pomidor malinowy
1 pomidor żółty
po 3 pomidorki koktajlowe: żółty i czerwony
kawałek czerwonej cebuli
świeży koperek
kilka listków bazylii
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pomidory: malinowy i żółty kroję w bardzo cienkie plasterki, które układam na przemian na talerzyku. Dodaję pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, listki bazylii, gałązki koperku. Układam cieniutko pokrojoną cebulę. Wszystko skrapiam oliwą, oprószam solą i pieprzem.
Składniki:
1 pomidor malinowy
1 pomidor żółty
po 3 pomidorki koktajlowe: żółty i czerwony
kawałek czerwonej cebuli
świeży koperek
kilka listków bazylii
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pomidory: malinowy i żółty kroję w bardzo cienkie plasterki, które układam na przemian na talerzyku. Dodaję pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, listki bazylii, gałązki koperku. Układam cieniutko pokrojoną cebulę. Wszystko skrapiam oliwą, oprószam solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz