Szukaj na blogu

Kaszanka w cieście cebulowym

Mam dziś dla Was bardzo fajny pomysł na podanie kaszanki.  Przygotowana w ten sposób nie dość, że jest zupełnie zaskakująca - bo zanim nie spróbujemy nie sposób się domyślić, co jest na talerzu, to naprawdę świetnie smakuje. 






Składniki:
kaszanka w batonie 
2 cebule
1 duże jajko
2 łyżki mleka
1-2 łyżki maki pszennej
sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Kaszankę kroję w plastry ok. 1,5 do 2 cm grubości (bez skórki). Cebule bardzo drobno siekam lub ścieram na tarce. Jajko mieszam widelcem z mlekiem, mąką  i przyprawami do smaku - ma powstać gładkie, dość gęste ciasto. Plastry kaszanki zanurzam w cieście i w posiekanej cebulce - od razu przekładam je na patelnię ze średnio rozgrzanym olejem. Mają się smażyć na rumiano z każdej strony. Podaję z musztardą.


                               
 

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger