Kaszanka w cieście cebulowym
Mam dziś dla Was bardzo fajny pomysł na podanie kaszanki. Przygotowana w ten sposób nie dość, że jest zupełnie zaskakująca - bo zanim nie spróbujemy nie sposób się domyślić, co jest na talerzu, to naprawdę świetnie smakuje.
Składniki:
kaszanka w batonie
2 cebule
1 duże jajko
2 łyżki mleka
1-2 łyżki maki pszennej
sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Kaszankę kroję w plastry ok. 1,5 do 2 cm grubości (bez skórki). Cebule bardzo drobno siekam lub ścieram na tarce. Jajko mieszam widelcem z mlekiem, mąką i przyprawami do smaku - ma powstać gładkie, dość gęste ciasto. Plastry kaszanki zanurzam w cieście i w posiekanej cebulce - od razu przekładam je na patelnię ze średnio rozgrzanym olejem. Mają się smażyć na rumiano z każdej strony. Podaję z musztardą.
Składniki:
kaszanka w batonie
2 cebule
1 duże jajko
2 łyżki mleka
1-2 łyżki maki pszennej
sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Kaszankę kroję w plastry ok. 1,5 do 2 cm grubości (bez skórki). Cebule bardzo drobno siekam lub ścieram na tarce. Jajko mieszam widelcem z mlekiem, mąką i przyprawami do smaku - ma powstać gładkie, dość gęste ciasto. Plastry kaszanki zanurzam w cieście i w posiekanej cebulce - od razu przekładam je na patelnię ze średnio rozgrzanym olejem. Mają się smażyć na rumiano z każdej strony. Podaję z musztardą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz