Kotlety z warzyw i wędzonego łososia
Składniki na 4 kotlety:
100 g. wędzonego łososia
3 niewielkie marchewki
1 mała kalarepa
1 cebula
3 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka domowej prażonej cebulki
1 jajko
5 łyżek otrębów owsianych
sól, pieprz do smaku
Dodatkowo:
otręby owsiane do panierowania
olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie:
Marchewki i kalarepę gotuję w lekko osolonej wodzie, prawie do miękkości. Następnie obieram je i ścieram na grubej tarce. W misce mieszam posiekany szczypiorek, podsmażoną lekko cebulkę (pokrojoną w kostkę), cebulkę prażoną i pokrojonego na małe kawałki łososia. Dodaję starte warzywa, jajko i otręby, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam, by składniki się połączyły. Z masy formuję 4 kotlety, panieruję je w otrębach i smażę na średnio rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz