Szukaj na blogu

Ekspresowa zapiekanka z boczkiem i ziołami

Leniwe sobotnie popołudnie zamierzam spędzić zagryzając palce i zapiekankę. Palce, bo film będzie pewnie straszny, a zapiekankę, bo łatwa i pyszna :)


Składniki:
1 płat gotowego ciasta francuskiego
boczek wędzony w plastrach
sos pomidorowy, polecam domowy sos BBQ albo sos czosnkowo-miodowy
ewentualnie mała cebula, bardzo drobno posiekana
tarty żółty ser
zioła: natka pietruszki, bazylia, oregano
Przygotowanie:
Płaską blachę wykładam papierem do pieczenia,  a na papier wykładam płat ciasta. Nakłuwam ciasto widelcem. Następnie smaruję je sosem pomidorowym (można posypać go cebulką) i układam plastry boczku. Boczek posypuję posiekanymi ziołami, i na koniec posypuję wszystko startym serem. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 225 stopni C. na 25-30 minut.
                 

                        

                 

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger