Ekspresowa zapiekanka z boczkiem i ziołami
Leniwe sobotnie popołudnie zamierzam spędzić zagryzając palce i zapiekankę. Palce, bo film będzie pewnie straszny, a zapiekankę, bo łatwa i pyszna :)
Składniki:
1 płat gotowego ciasta francuskiego
boczek wędzony w plastrach
sos pomidorowy, polecam domowy sos BBQ albo sos czosnkowo-miodowy
ewentualnie mała cebula, bardzo drobno posiekana
tarty żółty ser
zioła: natka pietruszki, bazylia, oregano
Przygotowanie:
Płaską blachę wykładam papierem do pieczenia, a na papier wykładam płat ciasta. Nakłuwam ciasto widelcem. Następnie smaruję je sosem pomidorowym (można posypać go cebulką) i układam plastry boczku. Boczek posypuję posiekanymi ziołami, i na koniec posypuję wszystko startym serem. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 225 stopni C. na 25-30 minut.
Składniki:
1 płat gotowego ciasta francuskiego
boczek wędzony w plastrach
sos pomidorowy, polecam domowy sos BBQ albo sos czosnkowo-miodowy
ewentualnie mała cebula, bardzo drobno posiekana
tarty żółty ser
zioła: natka pietruszki, bazylia, oregano
Przygotowanie:
Płaską blachę wykładam papierem do pieczenia, a na papier wykładam płat ciasta. Nakłuwam ciasto widelcem. Następnie smaruję je sosem pomidorowym (można posypać go cebulką) i układam plastry boczku. Boczek posypuję posiekanymi ziołami, i na koniec posypuję wszystko startym serem. Blachę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 225 stopni C. na 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz