Szukaj na blogu

Kotlety z kalafiora z pęczakiem i kurczakiem

Lubicie potrawy typu: coś z niczego? Jak moje dzisiejsze kotlety przygotowane z kalafiora, kaszy i udka kurczaka, które zostało po ugotowaniu zupy. Dobrze przyprawione, podane dodatkowo z sosem stanowią pyszny obiadek.



Składniki:
1 ugotowany kalafior
1 ugotowane udko z kurczaka
1 szklanka ugotowanego pęczaku
1 cebula
2 jajka
biała część niewielkiego pora
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
0,5 łyżeczki curry
2-3 łyżki bułki tartej + bułka do panierowania
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Przygotowanie:
Do miski przekładam pokrojonego drobniutko kalafiora, ugotowany pęczak i posiekane drobno mięso z kurczaka. Cebulę i pora smażę do zeszklenia na niewielkiej ilości oleju, przekładam do pozostałych składników, dodaję jajka i bułkę tartą. Wyrabiam dokładnie masę, doprawiam curry, solą i pieprzem. Pozostawiam masę na kilka minut, po czym formuję kotlety, panieruję je w bułce i smażę na złoto z każdej strony. Podaję z sosem pieczarkowym.





Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger