Pasta śniadaniowa z chili
Ta pasta mogłaby być punktem wyjścia, taką bazą do produkcji pysznych kanapkowych smarowideł. Jest idealnie gładka i kremowa, niczym dobrej jakości lody śmietankowe. Dziś u mnie w wersji pikantnej, bo z sosem chili, ale przecież można dodać do niej cokolwiek innego, co zmieni jej charakter: wędzoną rybę, posiekane oliwki, suszone pomidory czy po prostu zioła.
Składniki:
2 jajka
150 g. serka śmietankowego typu philadelphia
1 mała szalotka
1 mały ząbek czosnku
kilka kropli sosu chili
sól do smaku
czarny pieprz do posypania
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo, odkładam białka (nie będą potrzebne). Obraną cebulkę i czosnek ścieram na drobnej tarce, dokładnie rozcieram z serkiem i żółtkami - ma powstać zupełnie jednolita masa. Doprawiam ją do smaku solą i sosem chili. Podaję na kanapkach, oprószoną czarnym pieprzem.
Przepis autorski.
2 jajka
150 g. serka śmietankowego typu philadelphia
1 mała szalotka
1 mały ząbek czosnku
kilka kropli sosu chili
sól do smaku
czarny pieprz do posypania
Przygotowanie:
Jajka gotuję na twardo, odkładam białka (nie będą potrzebne). Obraną cebulkę i czosnek ścieram na drobnej tarce, dokładnie rozcieram z serkiem i żółtkami - ma powstać zupełnie jednolita masa. Doprawiam ją do smaku solą i sosem chili. Podaję na kanapkach, oprószoną czarnym pieprzem.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz