Szukaj na blogu

Pasta śniadaniowa z chili

  Ta pasta mogłaby być punktem wyjścia, taką bazą do produkcji pysznych kanapkowych smarowideł. Jest idealnie gładka i kremowa, niczym dobrej jakości lody śmietankowe. Dziś u mnie w wersji pikantnej, bo z sosem chili, ale przecież można dodać do niej cokolwiek innego, co zmieni jej charakter: wędzoną rybę, posiekane oliwki, suszone pomidory czy po prostu zioła.


 


Składniki:
2 jajka
150 g. serka  śmietankowego typu philadelphia
1 mała szalotka
1 mały ząbek czosnku
kilka kropli sosu chili
sól do smaku
czarny pieprz do posypania
Przygotowanie:
  Jajka gotuję na twardo, odkładam białka (nie będą potrzebne). Obraną cebulkę  i czosnek ścieram na drobnej tarce, dokładnie rozcieram z serkiem i żółtkami - ma powstać zupełnie jednolita masa. Doprawiam ją do smaku solą i sosem chili. Podaję na kanapkach, oprószoną czarnym pieprzem.
Przepis autorski.


                  


Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger