Płatki owsiane ze świeżym ogórkiem i selerem naciowym
Trudno mi często zmusić się do zjedzenia śniadania, choć obiecuję sobie ciągle gruntowną poprawę w tym zakresie :) Dziś jednak na kolejnej fali postanowienia, że to naprawię przygotowałam dla siebie pyszny posiłek i bardzo zachęcam Was do wypróbowania takiej wersji płatków owsianych. Przygotowanie zajmuje kilka minut, efekt jest świetny.
Składniki dla 2 osób:
3 pełne łyżki płatków owsianych
1 ogórek gruntowy
1 łodyga selera naciowego
0,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Płatki gotuję ok. 5 minut w niewielkiej ilości lekko osolonej wody, odlewam wodę po ugotowaniu. Obieram łodygę selera z włókien. Selera i ogórka (ze skórką) ścieram na grubej tarce, połowę warzyw łączę z jogurtem, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Jogurt wykładam na ciepłe płatki, posypuję resztą startych warzyw i drobniutko posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz