Sałatka ziemniaczana z papryką, serem i miętą
Składniki:
2 duże ugotowane ziemniaki w mundurkach
1 średniej wielkości czerwona papryka
1 mały ogórek kiszony
3-4 plastry sera żółtego (pakowane)
spora ilość posiekanej natki pietruszki
kilka listków świeżej mięty
2 łyżki oliwy
sól, pieprz do smaku
ewentualnie majonez, musztarda
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki kroję w małą kostkę, przekładam do miski. Ogórka, ser i paprykę siekam drobniutko, dokładam do ziemniaków. Dorzucam natkę pietruszki i posiekane liście mięty. Doprawiam całość oliwą (majonezem), solą i pieprzem. Pozwalam sałatce przegryźć się przez kilka godzin w lodówce przed podaniem.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz