Szukaj na blogu

Kotlety z buraczków i brązowego ryżu

Kotlety mogą być daniem głównym, ale i dodatkiem, zależy z czym się je poda. Są łagodne, delikatne w smaku, świetnie pasowałby do nich sos pieczarkowy. 



                  


Składniki na 8-10 sztuk:
1 szklanka wcześniej ugotowanego brązowego ryżu (naturalnego)
3/4 szklanki ugotowanych, startych na średniej tarce, buraczków
1 łyżka startej czerwonej cebuli
1 jajko
3-4 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
ok. 0,5 łyżeczki curry
Dodatkowo:
olej do smażenia
bułka tarta do panierowania
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przekładam do miski i dokładnie mieszam łyżką. Doprawiam do smaku i formuję niewielkie kotleciki. Każdy panieruję w bułce tartej i smażę z obu stron na rumiano (pod pokrywką, na średnim ogniu).
Przepis autorski.



                    

Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger