Domowe wafle z mlecznym kremem
Krem do tych wafli to zaledwie 3 składniki, i są niezwykle proste do przygotowania.
Składniki:
- 1 opakowanie kwadratowych wafli (6 sztuk)
Krem:
- 500 g skondensowanego, słodzonego mleka w puszce
- 100 g masła
- 300 g pełnotłustego mleka w proszku
Przygotowanie:
W rondelku umieszczam mleko skondensowane i masło, podgrzewam (nie zagotowując) do momentu, aż masło się rozpuści.
Zdejmuję rondelek z ognia i mieszając, stopniowo wsypuję mleko w proszku.
Masa powinna być gładka, gęsta i bez grudek.
Masą przekładam wafle, dociskam każdorazowo kolejny.
Gotowe wafle zawijam w folię aluminiową i odkładam na 2 godziny do schłodzenia, do lodówki.
Po pokrojeniu przechowuję w zamkniętym pojemniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz