Szukaj na blogu

Domowe wafle z mlecznym kremem

Krem do tych wafli to zaledwie 3 składniki, i są niezwykle proste do przygotowania. 




Składniki:

  • 1 opakowanie kwadratowych wafli (6 sztuk)

Krem:

  • 500 g skondensowanego, słodzonego mleka w puszce
  • 100 g masła
  • 300 g pełnotłustego mleka w proszku

Przygotowanie:

W rondelku umieszczam mleko skondensowane i masło, podgrzewam (nie zagotowując) do momentu, aż masło się rozpuści.

Zdejmuję rondelek z ognia i mieszając, stopniowo wsypuję mleko w proszku.

Masa powinna być gładka, gęsta i bez grudek.

Masą przekładam wafle, dociskam każdorazowo kolejny.

Gotowe wafle zawijam w folię aluminiową i odkładam na 2 godziny do schłodzenia, do lodówki.

Po pokrojeniu przechowuję w zamkniętym pojemniku.


Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger