Szukaj na blogu

Halibut smażony w chrupiącej skórce z francuskiej musztardy Develey


  Musztarda francuska firmy Develey to piękne nasionka czarnej i białej gorczycy w zalewie octu winnego. Wyglądają tak wykwintnie i czarująco, że aż kusi, by wykorzystać je w nietypowy sposób. Dziś przygotowałam więc smażonego halibuta w chrupiącej skórce z tych nasionek. Wygląda jak ryba smażona w kawiorze;)

 Podałam ją na puree z ziemniaków i czarnej rzepy z kozieradką, przepis znajdziecie tutaj .


Składniki:

po porcji świeżego halibuta na osobę
oliwa do smażenia
sól, pieprz
sok z cytryny
po 1 łyżce musztardy francuskiej Develey na porcję 
Przygotowanie:
 Oczyszczone, umyte i osuszone porcje ryby posypuję solą i pieprzem, po czym smażę po 3-4  minuty z obu stron. Gdy skórka jest już rumiana smaruję rybę najpierw z jednej strony musztardą francuską Develey, obsmażam ją by utworzyła się rumiana, chrupiąca warstwa, a później z drugiej strony. Rybę podaję na gorąco, dodatkowo spryskaną lekko sokiem z cytryny.
Przepis autorski.






Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger