Halibut smażony w chrupiącej skórce z francuskiej musztardy Develey
Musztarda francuska firmy Develey to piękne nasionka czarnej i białej gorczycy w zalewie octu winnego. Wyglądają tak wykwintnie i czarująco, że aż kusi, by wykorzystać je w nietypowy sposób. Dziś przygotowałam więc smażonego halibuta w chrupiącej skórce z tych nasionek. Wygląda jak ryba smażona w kawiorze;)
Podałam ją na puree z ziemniaków i czarnej rzepy z kozieradką, przepis znajdziecie tutaj .
Składniki:
po porcji świeżego halibuta na osobę
oliwa do smażenia
sól, pieprz
sok z cytryny
po 1 łyżce musztardy francuskiej Develey na porcję
Przygotowanie:
Oczyszczone, umyte i osuszone porcje ryby posypuję solą i pieprzem, po czym smażę po 3-4 minuty z obu stron. Gdy skórka jest już rumiana smaruję rybę najpierw z jednej strony musztardą francuską Develey, obsmażam ją by utworzyła się rumiana, chrupiąca warstwa, a później z drugiej strony. Rybę podaję na gorąco, dodatkowo spryskaną lekko sokiem z cytryny.
Przepis autorski.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz