Szukaj na blogu

Faszerowany ser pleśniowy

Czy jest w ogóle sens przekonywać kogoś, że to pyszne ? :)
Ser pleśniowy - mój ulubiony, delikatny w smaku camembert, nadziany ostrzejszym serem z niebieską pleśnią i słodką żurawiną. Panierowany w jajku i bułce. I usmażony na rumiano tak, by środek był płynny, a z zewnątrz powstała chrupiąca skórka. 
Cudo :)



Składniki na 1 osobę:
1 okrągły ser pleśniowy
kawałek sera z niebieską pleśnią typu Lazur
suszona żurawina
Dodatkowo:
jajko do panierowania 
świeżo mielony czarny pieprz
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Przygotowanie:
Okrągły ser przekrajam na 2 połówki. Ser lazur kroję na cienkie plasterki i układam z nich warstwę na okrągłych połówkach, wciskam też w ser trochę suszonej  żurawiny. Składam wszystko w całość , solidnie panieruję w jajku rozmąconym z pieprzem, i bułce tartej. Tak przygotowany ser smażę na rumiano z obu stron, na średnim ogniu - ok. 3-4 minuty z każdej strony. Podaję na mieszance sałat, z żurawiną.


                  

                   



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger