Szukaj na blogu

Jajecznica z rukolą i zielonym groszkiem

Rzadko piszę tu o jajecznicy, choć bardzo ją lubimy i dość często jemy. Ale o dzisiejszej napiszę, bo bardzo mi smakowała i jest warta powtórzenia. Nie, nie znajdziecie w niej pachnącego boczku, ani kiełbaski, ani nawet skrawka cebulki - za to jest pełna orzechowej w smaku rukoli, pysznego zielonego groszku, i trafi się też od czasu do czasu ździebko chili. Moim zdaniem jest doskonała.




Składniki dla 1 osoby:
2 jajka
2 łyżki mleka
duża garść rukoli, lekko posiekanej
2-3 łyżki zielonego groszku z puszki
kawałek czerwonej papryczki chili, drobno posiekanej
sól, pieprz do smaku
1 łyżeczka masła do smażenia
Przygotowanie:
Jajka wbijam do miseczki, dolewam mleko, lekko solę i pieprzę, rozbełtuję widelcem. Masło rozgrzewam na patelni, wlewam jajka, chwilkę smażę, by złapały temperaturę, po czym wrzucam rukolę, groszek i chili. Bardzo lekko mieszam, smażę do pożądanego stopnia ścięcia jajek.




Brak komentarzy:

Copyright © 2016 sio-smutki-od-kuchni , Blogger