Sałatka z szynką i selerem naciowym
Szybka sałatka, która odmieni śniadanie czy kolację. Przygotujesz ją w 10 minut i od razu możesz ją podać.
Składniki: (porcja dla 2 osób)
100 g szynki konserwowej w plastrach
50 g żółtego sera w plastrach
2 łodygi selera naciowego
140 g kukurydzy w puszce
30-40 g czerwonej papryki konserwowej
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka soku z cytryny
duża szczypta curry
do smaku: sól i pieprz
Przygotowanie:
Myję i obieram z włókien łodygi selera, po czym przekrajam je wzdłuż na 2 lub 3 części, a potem kroję na małe kawałki i przekładam do miski.
Dodaję odsączoną kukurydzę, i drobno pokrojone pozostałę składniki.
Mieszam, dodaję sok z cytryny i majonez, oraz przyprawy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz