Schab w sosie z kiszonym ogórkiem i porem
Przygotowanie:
Mięso kroję w kostkę ok. 2 cm, oprószam solą i pieprzem, a potem mąką.
Rozgrzewam olej na patelni, obsmażam mięso do lekkiego zarumienienia.
Cebulę kroję w kostkę, marchewkę na małe kawałki, podobnie ogórki i pora.
Do posmażonego mięsa dorzucam cebulę, mieszam i smażę 3-4 minuty, potem dodaję pokrojone: marchewkę i pora.
Przykrywam patelnię i smażę na niewielkim ogniu 10 minut.
Dodaję ogórki i posiekany czosnek, dodaję też przyprawy: curry i paprykę, wstępnie też doprawiam solą i pieprzem.
Smażę kolejne 10 minut, dolewam wodę, zmniejszam moc palnika do minimum i pod przykryciem duszę do miękkości schabu (jeszcze ok. 10-15 minut).
Dodaję musztardę, mieszam, ostatecznie doprawiam do smaku.
Duszę kilka minut i podaję.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz